Продължаваме Промяната – Демократична България (ПП-ДБ) получават превес в политическия съюз, който

...
Продължаваме Промяната – Демократична България (ПП-ДБ) получават превес в политическия съюз, който
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: ПП-ДБ получават превес в съюза с ГЕРБ

Продължаваме Промяната – Демократична България (ПП-ДБ) получават превес в политическия съюз, който направиха с . Това сподели в ефира на БТВ конституционният арбитър и някогашен длъжностен министър на правораздаването.

Според него обаче властта на ПП-ДБ е несигурна, защото не е обезпечена с болшинство в Народното събрание.

„ Според мен, в случай че имаше опция по едно и също време да се избират двама министър-председатели, евентуално това щеше да е пожеланият вид. Подобно нещо има още в античния Рим с двамата консули, които е трябвало да уеднаквяват своите решения.  Всъщност в този момент досегашният еврокомисар Габриел ще бъде политкомисар на премиера Денков, а след девет месеца тези функции ще се разменят “. Така Стоилов разяснява концепцията за предлагането за ротационен кабинет „ Денков-Габриел “, в който първо министър председател ще е Николай Денков от Политическа партия, а след това Мария Габриел от .

Относно предлагането за предсрочно премахване на основния прокурор Стоилов счита, че този път то има по-голям късмет да мине. Като правосъден министър той изиска отстраняването на Иван Гешев, само че Висшия правосъден съвет (ВСС) отхвърли това искане дружно с това на правосъдния министър в държавното управление „ Петков “ Надежда Йорданова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР